niedziela, 13 października 2013

FULLERski "ŁAMACZ SERC"

1 komentarz:
 
FULLERski "ŁAMACZ SERC"


Składniki:

Ziemniaki (po 2 lub 3 na każdą osobę)
2 ogórki
2 papryki
Pierś z kurczaka podwójna
Jogurt grecki
2 - 3 ząbki czosnku
Przyprawa curry
Przyprawa Tza Tziki
Odrobina masła, soli i pieprzu



Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy i kroimy na pół.




 Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni.
 Każdą połówkę ziemniaka zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na około pół godziny.





Obieramy ogórki i trzemy na grubej tarce. Wyciskamy sok i dodajemy jogurt grecki. Mieszamy dodająć przyprawę Tza Tziki i wciskając czosnek. Odstawiamy do lodówki. 


Podczas gdy ziemniaki się pieką, a sos czeka w lodówce na podanie,
my kroimy pierś z kurczaka w kostkę i wrzucamy na patelnię.



Gdy pierś się podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy kilka minut i dodajemy przyprawę curry. Smażymy kolejnych kilka minut.


I w końcu nadszedł czas by skomponować FULLERskie danie :)
Wyjmujemy ziemniaki z piekarnika i odwijamy z folii. 



Układamy na talerzu, smarujemy każdą połówkę odrobiną masła, solimy i pieprzymy, a następnie na ziemniakach układamy zawartość z patelni :)



Na końcu każdy według uznania nakłada sobie sosu na samą górę.
Podajemy z różowym winem, smacznego :)





P.S Nie zapomijmy o FULLERskim przystrojeniu stołu :)







1 komentarz:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff